Ενημερωτική Εκδήλωση του AppHelp4SMEs

Ελληνικά

ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

ΠΕΜΠΤΗ, 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018 08:30 – 12:30

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού σε συνεργασία με τους εθνικούς εταίρους ΕΒΕ Λεμεσού, ΕΒΕ Πάφου, ΠΟΒΕΚ και Intercollege, διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση για τη Μαθητεία στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος AppHelp4SMEs, που θα λάβει χώρα την Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 08:30 π.μ. -12:30 μ.μ. στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, αίθουσα εκδηλώσεων, Κίμωνος και Θουκυδίδου, Ακρόπολη, 1434 Λευκωσία. Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή για όλους όσους ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για την αναδιαμόρφωση του Συστήματος Μαθητείας στην Κύπρο, καθώς και για βέλτιστες πρακτικές που εφαρμόζονται από το αντίστοιχο σύστημα του Ηνωμένου Βασιλείου.

 Ο Δρ Ηλίας Μαρκάτζιης, Διευθυντής Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, θα παρουσιάσει τις αλλαγές που έγιναν τα τελευταία χρόνια στο Σύστημα Μαθητείας, καθώς και τις νέες προοπτικές που ανοίγονται για το μέλλον. Ο Paul Warner, εκπρόσωπος του AELP, οργανισμός επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης του Ηνωμένου Βασιλείου και διεθνής εταίρος του Έργου, θα παρουσιάσει τις αξιοσημείωτες μεταρρυθμίσεις που έγιναν στο Σύστημα της χώρας του, και θα αναλύσει αποτελεσματικές πρακτικές, εστιάζοντας στον ρόλο και την αποφασιστική συμβολή των εργοδοτών. Επίσης, σε μία συζήτηση με τον Δρα Μαρκάτζιη, ο Paul Warner θα κάνει συστάσεις για την πιο αποτελεσματική λειτουργία του Συστήματος Μαθητείας στην Κύπρο.

 Μετά το γεύμα θα ακολουθήσει συζήτηση στρογγυλής τραπέζης ανάμεσα στα ενδιαφερόμενα μέρη του Συστήματος Μαθητείας.

 Η ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ AppHelp4SMEs.

 Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε:

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ Σύστημα Μαθητείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης

 Πηνελόπη Φιλοθέου | pphilotheou@moec.gov.cy | 22 806368

Πρόγραμμα (PDF)

Ενημερωτική Εκδήλωση του AppHelp4SMEsprogram